Hedendaags

Kwarts, antraciet, zwart? Geen probleem natuurlijk, maar naast de favorieten van de grote hedendaagse ontwerpers kan u ook gaan voor een gepersonaliseerde kleur met embossing naar keuze.

Aan u de keuze !

Stel u voor… een eindeloze waaier aan mogelijkheden,
van de soberste tot de meest uitbundige kleur.
We stellen u een gamma van topkwaliteit vol trendy kleuren voor,
maar kunnen ook uw eigen lievelingskleur scannen en realiseren !

Geschilderde poorten

RAL 9010

RAL 7039

RAL 7016

RAL 9005

Voorbeeld van een

gescand staal voor een unieke kleur… die u zelf hebt gekozen!

De oplossing voor de graffitiplaag.

We werken nauw samen met firma’s die pionieren in het beschermen van goederen tegen vandalisme.

In combinatie met onze verf van hoge kwaliteit bieden deze innoverende, gesofistikeerde producten u een ongeziene bescherming.

Speciale films

Houdt u van prestigieuze of ongewone materialen?
Sesame kan aan uw wensen voldoen!

Een garagepoort die aan de buitenzijde met leder bekleed is… ondenkbaar? Nee, uw verbeelding kan werkelijkheid worden! Onze speciale films zorgen voor een verbluffend realistische look van materialen als leder en geborsteld roestvrij staal. Ze zijn niet alleen weer- en uv-bestendig, maar kosten ook een stuk minder.

Voorbeeld van een bekleding met lederlook

Voorbeeld van een bekleding met de look van roestvrij staal

U bent uniek. Vraag ons dus gerust het onmogelijke!
Op basis van een foto, een tekening, … kunnen we het motief van uw keuze aanbrengen op uw toekomstige poort door middel van een full quadri HQ-print op een speciale film van hoge kwaliteit.

Embossings

Embossing is de textuur die uw paneel krijgt, dus het reliëf dat u ziet op het oppervlak. We stellen u drie types voor.

Glad
Stucco
Woodgrain

De modellen

We bieden u een hele reeks modellen voor uw poort aan. U kiest dus het design op het paneel. Voor panelen met dezelfde hoogte (aanpasbaar en afgestemd op de hoogte van de poort) kan u opteren voor één groef, gelijnd, microgroeven of cassettes.

RC Panelen

De poortpanelen zijn voorzien van cassettes gedrukt in het paneel.

RM8 Panelen

De poortpanelen zijn voorzien van horizontale micro-ribben op afstand van ongeveer 8 mm van elkaar.

RF Panelen

De panelen waaruit deze poort wordt opgebouwd zijn allemaal glad, zonder enig motief.

RVV Panelen

De poortpanelen zijn voorzien van meerdere verticale lijnen op een afstand van ongeveer 110 mm.

UT Panelen

Residentiële paneel U groef op 3/4

RV Panelen

De panelen waaruit deze poort zijn opgebouwd zijn voorzien van een lichte horizontale lijn op de helft van hun hoogte.

UU Panelen

De poortpanelen zijn voorzien van een horizontale groef op helft van hun hoogte en op het bovenste paneel (mannelijk deel).

UUM8 Panelen

De poortpanelen zijn voorzien horizontale micro-ribben met een afstand van ongeveer 8 mm en een groef in het midden en aan de bovenkant van het paneel (mannelijk deel).

RL Panelen

De poortpanelen hebben verschillende fijne, horizontale lijnen over een afstand van ongeveer 100mm van elkaar en dit over de gehele hoogte.

Residentiele montage kit

Als de ruimte tussen de latei en slaglat onvoldoende is, zetten we een kader van minimaal 100 mm om de deur te plaatsen.

1. Imposte Als de ruimte aan de latei onvoldoende is (onder 45 mm), maar dat binneruimte heeft een minimale ruimte van 100, installeren we een imposte van minimum van 100 mm om dit te plaatsen.

2. RES 200 : U moet beschikken over minimum 100mm inbouwruimte en 200mm bovenruimte.. Railsysteem met verenpakket vooraan.

3. RES 70 : U moet beschikken over minimum 100mm in de binnenruimte en 140mm bovenruimte. Railsysteem met verenpakket achteraan.

4. RES 70 renovatie Vormt een kader-type renovatie. Je moet een minimum van 45 mm in binneruimte en de latei. De verenbalk is geplaatst aan de achterzijde van de deur.

Lijsten en plinten

We kunnen uw poort ook verfraaien met lijsten of plinten. Op de foto hiernaast ziet u daarvan een voorbeeld. De boogvormige opening is vrij hoog. In plaats van te werken met een poort tot helemaal bovenaan, vervangen we het bovenste gedeelte door een plint in dezelfde kleur. Zo creëren we een mooi visueel effect zonder dat we een al te grote poort moeten installeren.

Gepersonaliseerd
& functioneel

Alunox-raampjes

U wil dat er licht binnenstroomt? Laat uw verbeelding de vrije loop. Onze raampjes zijn schitterend afgewerkt met geborsteld alunox. Zo hebben ze niet alleen een praktische functie, maar geven ze uw poort een vleugje extra klasse.

Pvc-raampjes

We kunnen onze pvc-lijsten schilderen in een kleur naar keuze, zodat ze perfect passen bij uw poort.

Wij maken uw ideeën waar

Op basis van een schets kunnen onze vaklui zorgen voor gepersonaliseerde inserts die u zelf hebt bedacht of waarvoor u een motief uit onze catalogus hebt gekozen. Ze gebruiken daarvoor metalen van topkwaliteit zoals geborsteld alunox. Zo krijgt uw garagepoort niet alleen meer cachet, ze wordt echt uniek.

Meerpuntsslot

Ingebouwde deurpomp

Verlaagde drempel

Loopdeur met meerpuntsslot

Dankzij onze loopdeuren kan u makkelijk in en uit de garage stappen zonder de poort te moeten openen. Ze zijn uitgerust met een meerpuntsslot, een ingebouwde deurpomp en een verlaagde drempel. Bovendien hebben ze een beveiliging die voorkomt dat de garagepoort automatisch opengaat wanneer de loopdeur niet volledig is gesloten.

Diverse accessoires

Naargelang uw behoeften kan u een hele reeks elementen aan uw poort toevoegen. Van verluchtingsrooster tot brievenbus: in onze enorme keuze vindt u vast het accessoire dat u zoekt en dat past bij de stijl van uw poort.

Huisnummer

Verluchtingsrooster

Kattenluik

Brievenbus

Isolatie

Thermische & akoestische isolatie

De sectionaalpoorten van Sesame hebben een bijzonder efficiënte isolatie.

Panelen van 45 mm en 60 mm met “sandwichtechnologie”, ingespoten met CFC-vrij polyurethaanschuim van hoge densiteit

Tegen het binnendringen van lucht en vocht: afdichtingen rond de poort (onderkant, zijkant en bovenkant) en tussen elk paneel.

Verander uw poort en u voelt het verschil !

Warmtegeleidingscoëfficiënt “40 mm” | 0.44 W/m²K en een warmtegeleidingscoëfficiënt van 1.5 W/m²K voor de poort.

Warmtegeleidingscoëfficiënt “60 mm” | 0.35 W/m²K en een warmtegeleidingscoëfficiënt van 1.5 W/m²K voor de poort, verhoogde stijfheid zonder montageprofiel.

Comfort

binnen handbereik

Sesame garagepoorten zijn uitgerust met motoren van onze partner Marantec. Deze snelle en stille motoren zijn geschikt voor alle types elektrische installaties. De keuze van de motor gebeurt op basis van de grootte van de poort en de intensiteit van het gebruik.

Een Sesame garagepoort opent u moeiteloos: een druk op de knop van de afstandsbediening volstaat.

Handzenders

Onze digitale handzenders zijn verkrijgbaar met 2 of 4 toetsen. U kan bijvoorbeeld verschillende poorten bedienen met één zender of de buitenverlichting aansteken. De elektronische vergrendeling van de toetsen voorkomt ongewenst gebruik.

Bidirectionele handzenders

In vergelijking met onze klassieke handzenders beschikken de bidirectionele zenders over de nieuwe bi.linked-functies, waardoor u informatie kan opvragen over de status van de poort.

Meer info op www.marantec.com

Altijd een zender die bij u past

U hebt graag uw afstandsbediening op zak? Of binnen handbereik wanneer u onderweg bent? Wij hebben altijd de zender die bij u past. Ons sigarenaanstekermodel zal in ieder geval verstrooide zielen plezieren. Met zijn zuiver en puur design past hij perfect in het interieur van een auto.

Onze vierkante modellen bewijzen dat een handzender er ook helemaal anders kan uitzien en zelfs een designobject kan worden. Achter de glanzende afwerking schuilt onze bidirectionele radiotechnologie. Die maakt het mogelijk informatie op te vragen over de status van de poort. Bevindt de garagepoort zich buiten uw gezichtsveld of wil u er ’s avonds zeker van zijn dat alles goed is afgesloten, kies dan voor de bi.linked-zender. Hij is voorzien van 3 toetsen voor het activeren van verschillende functies. U kan bijvoorbeeld tot 3 poorten bedienen en via een toets de positie van de poort nakijken. De toetsen kan u elektronisch vergrendelen.

bi.linked-drukknoppen met statusaanvraag of bewegingssensor

Met de binnendrukknoppen kan u alle handzenders voor een bepaalde tijd uitschakelen door middel van de functie “vakantie”, wat zorgt voor nog meer veiligheid. De drukknoppen geven met een rood of een groen ledlampje aan of poort open- of dichtgaat. De drukknop met bewegingssensor schakelt automatisch de verlichting van het systeem in, zodat u de schakelaar niet hoeft te zoeken in het donker. Via de twee drukknoppen hebt u 2 kanalen ter beschikking voor diverse functies, zoals bijvoorbeeld de bediening van 2 garagepoorten.

Onze motoren

 • Comfort 260

  Voor lichte deuren

  De Comfort 260-aandrijving is geschikt voor alle deuren met een maximaal gewicht van 90 kg, voor kanteldeuren, kanteldeuren en Canopy-achtige deuren tot 3,5 m breed, sectionaaldeuren met één enkele wand tot 5,0 m en sectionaaldeuren dubbele wand tot 3,0 m.

 • Comfort 257.2

  De respectvolle garage-automatisering

  De trainingsoplossing voor ondergrondse garages en collectieve garages die de deuren in beweging houdt met zijn starts en progressieve stops, zijn extreem stille werking en zijn merkbare stroomuitval.

 • Comfort 360

  Voor lichte deuren tot 3,5 m

  De operator Comfort 360 kan de deuren met een maximaal gewicht van 110 kg verplaatsen. Kanteldeuren, kanteldeuren en Canopy-achtige deuren kunnen tot 3,5 m brede sectionaaldeuren met één sectie tot 5,0 m en sectionaaldeuren met dubbele wand tot op 3.0 m.

 • Comfort 370

  Opent deuren tot 185 kg

  De Comfort 370-operator kan sectionale deuren tot een breedte van 5,5 m openen of met overheaddeuren, kanteldeuren en Canopy-deuren tot 5,0 m. De deur kan maximaal 185 kg wegen.

 • Comfort 50

   

   

Wat bij een stroomonderbreking ?

De battery back-up neemt bij een stroomuitval de stroomvoorziening over. Hij is altijd achteraf uit te rusten met een eenvoudige systeemstekker of wordt direct in de aandrijving of in een accukoffer geïntegreerd. Door middel van leds wordt het laadvermogen permanent aangeduid en meldt de accu wanneer de energie bijna is opgebruikt. Een geïntegreerde oplaadtechniek verhindert een diepontlading en overlading van de accu en garandeert zo een lange levensduur.

Motor op accu’s

U hebt geen elektrische installatie in uw garage? Onze motoren op accu’s bieden de oplossing. Ze hebben een autonomie van ongeveer 70 cycli.

Bijkomende motoraccessoires

Om ons gamma accessoires te vervolledigen en u optimaal gebruiksgemak te garanderen, bieden we u de mogelijkheid om de motorisatie van uw garagepoort tot in het kleinste detail te personaliseren. U kan bijvoorbeeld extra led-verlichting toevoegen of uw oud materiaal compatibel maken met de nieuwe Marantec-technologieën.

Uitbreidingsmodule

Met de uitbreidingsmodule kan u genieten van bijkomende functies. Een grote troef is dat de module door de besturing wordt herkend en onmiddellijk in werking gesteld. U kan meerdere uitbreidingsmodules tegelijk aansluiten. Voorbeelden zijn verkeerssturing, oude optische sensoren of foto-elektrische cellen.

MAX light

Deze krachtige en richtbare verlichting biedt u optimaal visueel comfort. Ze vult uw installatie aan en garandeert u een lager verbruik. U kan tot 2 MAX lights per motor installeren. De verlichting is voorzien van een vergrendelingsclip. Maximaal vermogen 11 W.

Led-strip

De automatische garagesystemen van Marantec zijn al uitgerust met led-verlichting. Als die niet volstaat, kan u op elk moment en op een eenvoudige manier bijkomende led-modules toevoegen. In functie van het type aandrijving stemt het lichtrendement dan overeen met een klassieke gloeilamp van 80 of 160 W.

Universele ontvanger

Onze universele ontvangers kunnen achteraf worden toegevoegd aan alle aandrijfsystemen van Marantec en andere fabrikanten. Met een universele ontvanger kan u ook oudere systemen aansturen, zodat u alle toestellen kan bedienen met dezelfde handzender.

Optimale

veiligheid

De Sesame garagepoorten voldoen aan de Europese norm EN 13241. U bent dus zeker van een maximale veiligheid bij het gebruik. Onze poorten zijn ook beveiligd tegen inbraak, ofwel door een kastje met digitale code, ofwel via digitale herkenning.

 

Het beslag is voorzien van torsieveren met een geïntegreerd parachutesysteem bij kabelbreuk. Onze sectionale laagplafonddeuren bieden een nog efficiëntere bescherming. Door hun stevigheid zorgen ze voor een extra beveiliging tegen een eventuele inbraak.

Met onze vingerafdruklezer krijgt u een bijzonder handige en veilige manier om uw poort te openen: u scant gewoon uw vingerafdruk. U kan dus niet langer uw code vergeten of uw handzender verliezen. Met uw vingerafdruk hebt u op elk moment een veilige toegang. Door middel van 2 master-vingerafdrukken kan u tot 20 gebruikers voor het toestel programmeren of onmiddellijk verwijderen indien nodig. Onze kasten zijn uitgerust met de nieuwe bi.linked-functies voor het opvragen van informatie over de status van de poort.

Meer info op www.marantec.com

Onze draadloze codeschakelaars zijn verkrijgbaar met en zonder afsluitdeksel. De toetsen zijn verlicht, waardoor het gebruiksgemak ook in het donker verzekerd is. Om de poort te openen, voert u een 4-cijferige code in. U kan ook zelf een bepaalde functie aan een toets toewijzen. Daarnaast kan u tijdelijk een geldige code toewijzen, bijvoorbeeld aan een leverancier. Het programmeren van de code is eenvoudig en gebeurt rechtstreeks op de schakelaar door de bevoegde personen. De stroomvoorziening wordt verzekerd door gewone AAA-batterijen. Het spreekt voor zich dat onze draadloze schakelaars weerbestendig zijn. Tegelijk zien ze ook schitterend uit.

 

Met dit kastje kan u via een code uw poort openen en sluiten. Metalen behuizing, stevige knoppen en verlichting boven de toetsen. Klavier voorzien voor semi-industrieel gebruik.

Aangepast aan uw behoeften

De foto-elektrische cel biedt een extra veiligheid voor garage- en industriële poorten. Met een diepte van slechts 19 mm kan ze rechtstreeks in het hoekprofiel van de staande rail worden gemonteerd. Zo is ze optimaal beschermd tegen aanrijdingen. Als uw kind in de buurt van de poort speelt op het ogenblik dat die dichtgaat, detecteert de sensor de aanwezigheid van een obstakel. De poort stopt automatisch en gaat 10 cm naar omhoog. Een belangrijk element in het systeem is de vervuilingsaanduiding door middel van led. Op die manier wordt een betrouwbare functiecontrole uitgevoerd en een signaal gegeven wanneer de lichtbundel niet geheel wordt overgedragen. Bovendien zijn onze poorten uitgerust met een systeem tegen het klemmen van de vingers, wat ze absoluut veilig maakt voor kleine kinderen.

Heb ik mijn garagepoort goed afgesloten ?

U durft wel eens verstrooid te zijn? Dan kunnen foto-elektrische cellen voor u hun nut bewijzen. Als de cel geen beweging detecteert gedurende een door uzelf gekozen tijd, gaat de poort automatisch dicht.

Anti-ophefsysteem

Een inbraak is nooit uit te sluiten. Een van de meest gebruikte technieken om een woning binnen te dringen is het opheffen van de garagepoort. Hoewel al onze motoren zijn uitgerust met een anti-ophefsysteem, stellen we u ook de anti-inbraakkit SKG voor, die het openingsmechanisme blokkeert wanneer de poort gesloten is.

Signaallampen trekken de aandacht. Het licht knippert of brandt wanneer de poort, het hek of de slagboom in beweging is. Dankzij het gebruik van led-technologie is deze verlichting bijzonder energiezuinig.

Grendels en slot

We bieden u een aantal mogelijkheden – zowel manueel als automatisch – om uw poort te vergrendelen. Zo bent u extra beschermd tegen inbraak.

Sleutelschakelaar

Met deze schakelaar kan u de poort openen en sluiten met een sleutel. Kan als inbouw- of opbouwvariant worden gemonteerd.

Noodslot

Een accessoire om de poort van buitenaf manueel te openen. Onmisbaar voor woningen waarbij de garagepoort de enige toegang is.

Automatische grendel

Gemonteerd op de rail. Voorkomt automatisch dat de poort wordt opgetild. Extra werken in de aanslag kunnen nodig zijn.

Manuele grendel

Deze manuele grendel, gemonteerd op de binnenzijde van de poort, biedt een bijkomende bescherming tegen inbraak.

Manueel slot

Manueel slot om te monteren in de poort. Verkrijgbaar in zwart en grijs.